Øl

Øl på fad

Da vores øl på fad skifter uge for uge, kan du se hvilke nye spændende øl der er på fad i selve baren.

Øl på flaske

Vi har listet vores øl op efter kategori – så finder du let det du kan li’, eller kan du gå på opdagelse i det, du endnu ikke har smagt

Lager

Betegnelse for en undergæret øl, typisk med en middel alkoholprocent. Mest kendt af lager-øl, er en pilsner

Bryghuset Møn, Grønjægers Pilsner 4,5% 33cl. 60kr.

Sagnhelten Grønjæger var Klinte-kongens jævnbyrdige konkurrent på Møn. Men han blev aldrig så kendt eller berømt. Det har vi markeret ved at give Grønjægers Pilsner en let bitter tone. Og dermed får den en friskhed, som står så godt til dens gyldne glans.

Bryghuset Møn, Klintekongens Klassisk 5,0% 33cl. 60kr.

Klintekongen regerede fra en hule i Møns Klint, og der findes et væld af klassiske myter om ham. Klintekongen har inspireret til denne lagerøl – i vore dage kaldet classic. Man aner nuancer af karamel og citrus. Og en elegant balance mellem humle og sødme.

Bryghuset Refsvindinge, Røde Mor 4,6% 33cl. 60kr.

Med tilladelse fra Troels Trier er denne øl navngivet. Det er en rødlig pilsner med lidt karamelagtig sødme.

Herslev Bryghus, Pilsner, 50cl. 5,5% 50cl. 85kr.

Single malt, single hop pilsner på Herslevs malt og økologisk Magnum humle. Klarhed i udseende og smag. En pilsner skal være lige til at skylle ned, med kraft på humlebitterheden og maltfylden.

Fanø Bryghus, Trolde FolkeFest, 4,9% 50cl. 85kr.

Denne magiske øl er en jordbær pilsner, som er udviklet i samarbejde med Recycle Artist Thomas Dambo til støtte for hans skulpturskattejagt i Danmark.

Hvede

En overgæret øltype, hvor mindst halvdelen af malten stammer fra hvede. Fremstår typisk med en fyldig smag samt uklar farve

Bryghuset Møn, Kong Asgers Hvede 4,7% 33cl. 60kr.

Man ved kun om Kong Asger, at han blev begravet i en af Danmarks største jættestuer på Vestmøn. Men denne øl er bestemt ikke nogen gravøl – tværtimod. En skøn frisk hvedeøl, sommergul og med hvidt skum, der passer perfekt til en varm dag.

Hornbeer, Økologisk weissbier, 4,8% 33cl. 60kr.

Brygget efter klassisk sydtysk tradition, frugtig med noter af appelsinskal og gær.

Sour

Syrlig øl er som navnet angiver karakteriseret af en syrlig smag, der kan frembringes på flere forskellige måder.

Gamma Brewing, Slurp, 4,5% 44cl. 85kr.

Mango & Passionsfrugt sour – 4.5% med London Ale III og Lallemand Sour Pitch gær.

Dry & Bitter, Cramboozle, 5,1% 44cl. 85kr.

En syrlig og forfriskende sour ale med skønne lemon noter fra mælkesyringen. Piftet op af et let bid af canadisk tranebærjuice og den søde urtearoma af polsk bisongræs.

Fanø Bryghus, MMM-Peached, 9,7% 50cl. 85kr.

En fadgæret sour ale, der blev ældet på ferskner. Smag af træ og ferskenskind dominerer denne syre, stærke ale.

Barley wine

Navngivet fordi dets procent er tæt på vins, men er lavet på korn. Oftest brygget i efteråret og vinteren. Bliver tit lagret i op til to år.

Ebeltoft Gårdbryggeri, Barley wine, 11% 37,5cl. 85kr.

Denne Barley wine er rund, sød, med dejlig fylde og rigelig voluminøs.

Midtfyns Bryghus, Barley Wine, 10% 50cl. 85kr.

En god kraftig øl med fin balance mellem varme og fyldighed. Varmen skyldes alkoholprocent på 10%, men her brillierer øllen ved på ingen måde at virke sprittet, men fuld af forskellige smagsindtryk.

Ale

Overgæret øl af engelsk afstamning med et utal af underkategorier. Fremstår med smag af humle der typisk præger øllen i en frugtig, gerne bitter retning

Bryghuset Møn, Liselund India Pale Ale 5,2% 33cl. 60kr.

På det østlige Møn ligger Liselund. En romantisk park, med lystslot og smukke vandløb, skabt i 1700-tallet af familien de la Calmette. Sønnen Charles døde ung og efterlod Liselund og sin hustru Martha med stor gæld. Marthas bitterhed var naturlig – den har vi brugt i vores India Pale Ale.

Midtfyns bryghus, The Grim RIPA, 9% 50cl. 85kr.

The Grim R.I.P.A. er en sort rug IPA. En fusionsøl af 2 ekstreme stilarter, Imperial Stout og Double IPA. Øllen er sort som døden og uhyggelig bitter.

Herslev Bryghu$s, Pale Ale, 5,9% 50cl. 85kr.

Ravgylden, frisk og frugtig. Pale Ale har en blød og fyldig smag fra malten og en aromatisk bitterhed i eftersmagen fra humlen.

Bryghuset Møn, Klintholm IPA, 5,5% 33cl 60kr

En Bitter og velafbalanceret ipa, hvor smag og aroma fra citrus humle byder på en dejlig frisk oplevelse

~Red Ale & Brown Ale~

Bryghuset Møn, Dronning Fanes Brown Ale 5,3% 33cl. 60kr.

Hun gav navn til den berømte kirke på Vestmøn, og allerede fra flere tusind år siden bryggede hendes hof herligt øl. Måske bragte dronning Fanes efterkommere ølkunsten med sig, da de krydsede Nordsøen. Så briternes nøddebrune øl stammer måske fra Møn? Om ikke andet en dejlig brown ale, som man kender den. Og ikke for eksperimenterende.

Ebeltoft gårdbryggeri, Belgian brown, 6,8% 33cl. 60kr.

Det er en fyldig og lækker brownale bryggede med ristede malt og hvedemalt det giver en god fylde og en aromatisk malt krop. Dertil er der brugt belgisk gær som giver sine helt egne krydrede noter, øllen er vel afbalanceret mellem sødme og bitterhed.

Ebeltoft Gårdbryggeri, I Am Triple, 9,3% 33cl. 60kr.

En smagfuld Belgian Tripel fra Ebeltoft Gårdbryggeri. Indeholder bygmalt og hvedemalt.

Midtfyns Bryghus, Rough Snuff II, 9,5% 50cl. 85kr.

En mørk og stærk belgisk øl, brygget på 7 forskellige malte og tilsat krydderier, som vil fryde enhver gammel fiskeskipper. Kandis, blæretang og belgisk gær giver øllet dets fylde og styrke.

Stout

(Herunder Porter) Er en øltype brygget på ristet malt samt mørke malttyper, hvilket bevirker den karakteristiske mørke farve.

Hornbeer, Caribbean Rumstout, 10% 33cl. 60kr.

En meget kraftig stout med brændte toner fra ristet bygmalt, røgmalt, kaffe, en smule krydderier og som prikken over i’et: en sjat rom og herefter lagret på egetræ.

Hornbeer, Black Magic Woman, 10% 33cl. 60kr.

Her er tale om en rigtig ”mandfolkeøl” med meget af det hele. Øllet er brygget på ristede bygmalt, birkerøget malt, tørverøget malt, karamelmalt, og alemalt. Øllet er humlet mere end ellers for at balancere den kraftige maltprofil.

Bryghuset Møn, Sommerspirets Lakrids Stout 5,1% 33cl. 60kr.

Opkaldt efter sommerspiret på Møns Klint – den tårnhøje kridtformation, der styrtede i havet i 1988. Som kontrast til det hvide kridt er denne øl sort – dybsort. Men smagen er let, og man aner en tone af chokolade sammen med den ægte lakrids.

Herslev Bryghus, Porter, 6,5% 50cl. 85kr.

En afrundet porter med en frugtig bitterhed. Økologisk Porter er en brygmæssig smeltedigel af maltsorterne münchenermalt, bygmalt og hvedemalt. Øllets sorte farve kommer fra den ristede spelt, og balance og blødhed er skabt med chokolademalt og rørsukker. Skummet er tykt, stabilt og lyst nougatfarvet, og konsistensen fyldig og cremet. Duften nærmer sig mørk karamel, og smagen har noter af fuldmodne frugter, blommer, rosiner, en snert af mokka og en bitterhed som mørk chokolade. Er afrundet og blød for en porter.

Herslev Bryghus, Vinter, 6,2% 50cl. 85kr.

Bastardbryg af kaffe, appelsinskal, porter til januarmørket. Vi brygger vores Vinterøl i januar, som et blend af vores Juleøl og vores Porter or kaffe, og fører på den måde nuancerne fra begge øl i nye retninger. Det giver en dyb grundsmag af malt, med kaffens bitterhed og krydret nuance af appelsiner. Cremet følelse, let syre, nem at drikke.

Lav Alkohol

Øl fra danske mikrobryggerier med under 1% alkohol. Stadig massere af smag, men du kan køre hjem bagefter.

Svaneke, Dont Worry Brown Ale, 0,5% 33cl. 55kr.

Brown ale med nuancer af sort te, frugt og humle

Svaneke, Dont Worry Pale ale, 0,5% 33cl. 55kr.

Denne tørhumlet Pale ale er forfriskende lækker. Den har duft af fyr og honning. Den er fuld af smag fra citrustunge humle med et twist af frisk lime for at skabe en skarp, lækker øl

Herslev Bryghus, Hop On, Pale ale, 0,5% 33cl. 55kr.

Humlet og dyb alkoholfri Pale Ale. Hop On er vores første alkoholfri øl. Det er en Pale Ale, som er propfyldt med aromatisk humle. Balancerede smagsnuancer og dyb maltfylde. Den er frisk og bestemt ikke kedelig – smager faktisk ret berusende!

Skovlyst, Ellebryg gylden ale, 0,5% 50cl. 65kr.

En gylden ale som virkelig imponerer. Den er det tætteste du kommer på en iskold Tuborg Classic. Både hvad angår smag og mundfylde. Ellebryg egner sig til alle situationer hvor du gerne vil have en fyldig øl med god smag.

Mikkeller, Weird Weather IPA, 0,3% 33cl. 55kr.

New England stil lav ABV IPA. En blomstret, bitter New England Style Hazy IPA med en fuld krop og græsklædte fyrretræer.

Mikkeller, Limbo Rasberry, 0,3% 33cl. 55kr.

En ny og forfriskende alkoholfri øl med tonsvis af hindbær til en let, frugtagtig og syrlig gane! Hvem sagde, at du ikke kan nyde øl uden alkohol? Advarsel! Den er virkelig vanedannende.

Mikkeller, Drink’in The Snow, 0,3% 33cl. 55kr.

En vinter ale brygget med kryderier. En mørk alkoholfri øl, der både passer til julens tunge retter og de hyggelige stunder ved kaminen.

 

Top